fbpx
Web- en marketingbureau in België

Google’s Oktober Updates

Sofian, co-founder van Weblabs
admin
13 november 2023
Grafiek van de Google Oktober 2023 update

4 oktober – Spam Update

Op 4 oktober heeft Google een Spam Update uitgebracht. De update werd aangekondigd op X, in het Google Search Status Dashboard, en werd vermeld in het blogbericht van oktober 2023 over de Spam Update, geschreven door Duy Nguyen. In het bericht wordt uitgelegd dat deze update veel soorten spam aanpakt, zoals cloaking, gehackte, automatisch gegenereerde en geschraapte spam.

Het suggereert dat website-eigenaren die getroffen zijn door deze update de spambeleidsregels van Google moeten raadplegen (waar deze spamtypes worden uitgelegd) en de help-pagina over Spam Updates, Google Zoekspamupdates en uw website. Het werd ook gezegd dat de update spam aanpakt die door communityleden is gemeld in het Turks, Vietnamees, Indonesisch, Hindi, Chinees en andere talen. Danny Sullivan bevestigde later via het Google Zoekliaison-account op X dat de update invloed zal hebben op de rangschikking in alle talen, inclusief het Engels. Duy sloot het bericht af door gebruikers uit te nodigen om bij te dragen aan de strijd tegen spam door feedback te sturen via het spamrapportformulier.

De Spam Update werd volledig uitgerold op 20 oktober.

SERP Seismometer Tool – SimilarWeb
Grafiek van de Google SERP votaliteit in de laatste 30 dagen


5 oktober – Oktober Core Update

Op 5 oktober, minder dan een maand nadat de laatste Core Update was uitgerold, bracht Google een nieuwe uit en deed dat tegelijkertijd met de Spam Update van oktober 2023. Dit betekent dat als u wijzigingen in uw rangschikking heeft ervaren in oktober 2023, u zult moeten raden welke update mogelijk die rangschikking heeft veroorzaakt. Sites met veel machinaal gegenereerde inhoud kunnen door beide updates zijn getroffen.

Danny Sullivan van Google adviseerde op X als volgt: “Voor iedereen die de wijzigingen probeert te begrijpen, is het vrij eenvoudig. Als u geen spam gebruikt en wijzigingen ziet, zou het de Core Update kunnen zijn. Als u spam gebruikt en wijzigingen ziet, is het waarschijnlijk de Spam Update.”

De update werd aangekondigd op X en Google Search Status Dashboard.

SERP-trackers toonden volatiliteit in de rangschikking van 7 oktober tot 11 oktober, opnieuw van 14 oktober tot 15 oktober en opnieuw op 20 oktober. De Core Update stopte met uitrollen op 19 oktober, maar in het artikel “Google Search Algorithm Ranking Update October 25 (Onbevestigd)” hypothe- tiseerde Barry Schwartz dat de volatiliteit op 20 oktober en daarna “trillingen” zouden kunnen zijn van de Core Update of de Spam Update.

Barry beoordeelt Google-updates op basis van volatiliteit in rangschikkingshulpmiddelen en reacties op webmasterfora. Hij merkte immense volatiliteit op, verhitte gesprekken en een ongekend aantal reacties op zijn eigen artikelen over de Core Update. Deze bijvoeglijke naamwoorden suggereren allemaal dat dit een belangrijke update was die veel sites heeft beïnvloed.

Marie Haynes schreef ook op 16 oktober dat ze “begon te kijken naar analyses en de Core Update heeft veel sites verwoest. Het voelt voor mij meer dan normaal tot nu toe.” Net als bij de Helpful Content Update nodigt ze website-eigenaren uit om hun sites bij haar in te dienen als ze denken dat ze getroffen zijn door deze update.

Terug naar artikels

Maandelijkse marketingtips ontvangen?

Ontvang elke maand tips voor meer leads en conversies lorem

Artikelinhoud

Analyse du site web avant sa création chez Weblabs

Gratis website analyse

Krijg een videoanalyse met alle verbeterpunten & opportuniteiten, door één van onze experts!
Vraag analyse aan