fbpx

Webontwikkeling

24 april 2023

Waarom eigen fotos op je website gebruiken beter is

Geschreven door Sofian

Geschreven door Sofian

Co-founder van Weblabs. Reeds 6 jaar specialist in digitale marketing

Appareil photo entreprise

Het hebben van een unieke website die zich onderscheidt van de massa is essentieel om u te differentiëren van uw concurrenten en geloofwaardigheid op te bouwen voor uw bedrijf.

Hiervoor is een gepersonaliseerde en unieke website een belangrijke factor. Maar een nogal onderschat maar essentieel punt om je te onderscheiden is het maken van eigen foto’s.

Vaak gebruiken de websites die we op Google zien allemaal dezelfde foto’s (in hetzelfde gebied), omdat het gebruik van auteursrechtelijk beschermde foto’s verboden is. Om gemakkelijk relevante inhoud te vinden, nemen makers van websites daarom hun toevlucht tot het gebruik van rechtenvrije foto’s.

Dit is uiteindelijk zeer nadelig voor uw SEO en de geloofwaardigheid van uw bedrijf, dat uiteindelijk een duplicaat wordt van uw concurrent.

Ik zal in een paar punten uitleggen waarom het hebben van afbeeldingen die specifiek zijn voor uw bedrijf en ze vervolgens integreren op uw site, de zichtbaarheid maar ook de geloofwaardigheid van uw bedrijf zal verbeteren.

  1. Allereerst zal een eigen foto, waarop vaak uw producten of diensten staan met het logo als achtergrond, de klant dichter bij uw bedrijf brengen. Dit komt omdat ze meteen een gevoel van vertrouwen krijgen en direct kunnen zien met wie en wat ze te maken hebben.
  2. De creatie van uw eigen foto’s zal ook uniek zijn op Google en omdat het van u is, kan niemand anders het gebruiken en zal het exclusief voor u zijn. Na verloop van tijd zullen deze foto’s ook relevanter worden en kunnen ze vanzelf verkeer naar uw site leiden.
  3. Uw merk, uw identiteit. Met uw foto’s accentueert u uw merkidentiteit. Om een bedrijf te creëren dat opvalt, is het meer dan belangrijk om uw merkidentiteit op te bouwen. Het maken van uw foto’s maakt daar deel van uit.

Dus welke foto’s werken en hoe maak je ze? Er zijn verschillende strategieën die kunnen worden toegepast om je foto’s echt relevant en winstgevend te maken.

Ons bureau is gespecialiseerd in het in de kijker zetten van uw bedrijf met de juiste strategieën om uw bedrijf naar het digitale niveau te tillen.

Maandelijkse marketing tips en meer, in jouw mailbox.

Schrijf je net zoals 800 andere ondernemers in voor marketing en SEO tips en tricks.

Nieuwe website laten maken?

Wij hebben al voor meer dan 60+ bedrijven een winstgevende website ontworpen en gebouwd.